Mei 21 – Geweldig leuk gesprek bijgewoond van RenovatieOnline met Ivo Opstelten en Sjoerd Klijn Velderman (Stroomversnelling), Timo Stoopman (ERA contour), Marien Schouls (corporatie Woonconcept) en Lars Zwart (Op ten Noort Blijdenstein).

Er werd gesproken over een project-overstijgende aanpak voor technische oplossingen en ook over de sociale opgave. Interessant te horen dat sprekers de sociale opgave eigenlijk groter vinden dan de energetische. Daar werd verder niet zo op ingegaan, anders dan dat elke persoon uniek is. En dat er heel wat keukentafelgesprekken gevoerd moeten worden.

Ik zeg: naast de techniek kan ook bij de benadering van bewoners een project-overstijgende werkwijze gehanteerd worden. Dat doen wij sinds 2017 door bewoners te groeperen op basis van wat hen zal drijven om in te stemmen met de renovatie. Deze segmentering in doelgroepen voeren wij anoniem, data-driven en AVG-proof uit. 

En geen misverstand, natuurlijk is elk persoon uniek, maar door de doelgroepen per complex vooraf te kwantificeren, kan eenvoudig de meest kansrijke aanpak voorspeld worden. Het is een goed vertrekpunt gebleken om een participatieplan samen te stellen met argumenten en maatregelen die de bewoners ter plaatse wél zal aanspreken.

Leave a Reply