De Stroomversnelling vraagt de huurder zijn maandelijkse gas-en-licht aan de corporatie te betalen. Met dat geld wordt de woning dan geïsoleerd, zodat er geen energierekening meer komt. Win-win in de driehoek zou je zeggen: comfortabele woning, duurzaam bezit, en het bouwbedrijf aan het werk. De vraag is: welke huurder gaat hierop in?

Met mijn consumentendatabase analyse traceer ik huurdersprofielen die hiervoor openstaan. Renovatie aannemers gebruiken deze informatie om juist die complexen te selecteren waar ze snel aan de slag kunnen.

Ik ga u niet vertellen dat hiermee dan even alles geregeld is. Wat ik u wel kan zeggen is, dat ik de ervaring heb dat dergelijk marktinzicht het verschil kan maken. Bijvoorbeeld om te bepalen in welk complex de renovatie het best zou kunnen starten, omdat de trefkans op early adopters daar het grootst is.

Of om bij een tender de propositie zó op de mentaliteit en behoefte van de huurder af te stemmen, dat het aanslaat: De huurder bepaalt tenslotte of er voldoende draagvlak komt.

Leave a Reply